samen werken aan jouw kracht


Individuele Life- & Loopbaancoaching
Als je vast loopt in je loopbaan of je vragen hebt over je persoonlijk functioneren, kun je natuurlijk proberen daar zelf mee aan de slag te gaan. Maar wat als dat toch niet (voldoende) lukt? Om iets anders te gaan doen heb je inzichten en tools nodig om daadwerkelijk te kunnen veranderen. Als coach kan ik je daarbij goed begeleiden. Een coaching is een effectieve manier van zelfreflectie die je zelfkennis vergroot. Het is bovendien altijd maatwerk: er wordt rekening gehouden met jouw wensen, behoeften en vragen.

 

Mijn manier van coaching is ervaringsgericht en oplossingsgericht en richt zich op een positieve verandering. Ik ga ervan uit dat ieder mens de hulpbronnen en vermogens in zich heeft om tot een antwoord of oplossing te komen. We kijken tijdens een sessie dus naar oplossingen in plaats van naar problemen, meer naar de toekomst in plaats van naar het verleden en naar wat goed gaat in plaats van naar wat fout gaat. Als coach faciliteer ik in jouw leerproces. Het is mijn kwaliteit een setting te creëren waarin veiligheid en openheid belangrijk zijn.

 

Ik help je jouw doel te behalen door te vragen, te spiegelen en te confronteren. Daarbij maak ik eventueel gebruik van methoden zoals RET (Rationeel Emotieve Therapie), NLP (NeuroLinguistisch Programmeren), Systemisch Werk, Voice Dialogue, GoalMapping, natuurcoaching of paardencoaching. Kijk eens onder de tab 'methodieken' en 'equine assisted en natuur' voor een uitleg.

 

Naast de diverse methodieken kan ik ook een aantal professionele persoonlijkheids-, beroepskeuze-, en studietesten inzetten om je inzicht te geven. Onder de tab 'testen' kun je hier meer over lezen.

 

Voorbeelden van coachvragen:

• Wat je (professionele) kwaliteiten zijn en hoe je die optimaal kunt benutten.

• Wat je zou kunnen veranderen in je leven om jezelf gelukkiger te voelen.

• Hoe je om kunt gaan met problemen binnen je relatie.

• Hoe je beter kunt communiceren.

• Hoe je jouw grenzen (beter) kunt aangeven.

• Hoe je doelen kunt stellen en bereiken.

• Hoe je om kunt gaan met kritiek of spanningen.

• Hoe je meer balans kunt vinden tussen werk en privé.  

• Hoe je je loopbaan meer richting kunt geven.

 

Voor wie

- Als je belang hecht aan je persoonlijke en/of professionele ontwikkeling en groei.

- Als je bereid bent in de spiegel te kijken.

- Als je bewust wilt worden van jouw gedrag, dromen en potentie.

- Als je op zoek bent naar meer inzicht in je eigen gedrag, gedachten, gevoelens, patronen en kwaliteiten.

- Als je uitdagingen beschouwt als een kans om iets te leren.

- Als je klachten en/of problemen wilt oplossen.

- Als je meer zelfvertrouwen wilt krijgen.

- Als je meer verbinding wilt krijgen tussen het rationele en het emotionele deel in jezelf.

- Als je inzicht(en) wilt krijgen.

- Als je de kracht van ervaringsgericht leren wilt ondergaan.

- Als je jouw doel(en) wilt bereiken. 

 

Lifecoaching

Lifecoaching is gericht op persoonlijke ontwikkeling en groei, het bereiken van je doelen.
 Als coach faciliteer ik hierbij, door middel van het stellen van de juiste vragen en het doen van interventies die je aanzetten tot zelfonderzoek en zelfreflectie. Onder mijn begeleiding werk je aan je inzichten en verbeterpunten, je ervaart keuzemogelijkheden en ziet je situatie vanuit een nieuw perspectief. Hierdoor kun je een volgende stap zetten om uiteindelijk je (werkgerelateerde of persoonlijke) doelen te behalen.

 

Resultaat van lifecoaching

- Meer zelfinzicht en zelfsturing

- Grotere mate van zelfvertrouwen

- Het neerzetten van kwaliteiten naast je aandachtspunten

- Stapsgewijs je doelen behalen

 

Loopbaancoaching

Loopbaancoaching is een vorm van individuele coaching die is gericht op samenwerking, persoonlijke effectiviteit, heroriëntatie van werk of re-integratie. Je gaat op zoek naar je talenten, herinnert je weer drijfveren en waarden die je was kwijtgeraakt en die belangrijk zijn voor een te maken loopbaankeuze en/of voor meer plezier in je werk.

Je bekijkt jouw situatie vanuit een ander perspectief waardoor je weer keuzemogelijkheden ziet. Hierdoor kun je je functioneren verbeteren, een volgende horizontale of verticale stap zetten in je carrière, of meer plezier en voldoening ondervinden in je huidige baan.

 

Resultaat van loopbaancoaching

- Een verbetering van je dagelijks functioneren

- Het maken van een weloverwogen volgende stap

- Effectievere samenwerking met collega’s of leidinggevende

- Met meer inspiratie en authenticiteit sturing geven aan jouw team

- Meer bezieling en plezier in je werk


Afspraak maken?

 

Bel gerust als je meer informatie wilt na het lezen van de informatie op de site. Je mag uiteraard ook contact opnemen via het contactformulier. Een afspraak kan worden ingepland tijdens kantooruren maar ook in de avonduren als jou dat beter uitkomt. Ook is het mogelijk om op zaterdag een sessie in te plannen - zonder extra kosten!